Kapitel 1: Mad og sundhed
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Hvem bestemmer, hvad vi spiser og drikker? Vi bliver bombarderet med råd og advarsler om madvarer. Men der er mange interesser på spil, og det er begrænset, hvad forskerne ved om de kemiske processer i kroppen, siger Bi Skaarup i interviewet ”Det er skønt at bide i sin egen rødbede”. Hun fortæller om mad og sundhed gennem tiderne og anbefaler de otte kostråd fra Fødevarestyrelsen.

Klaus Melvin Jensen var med til at grundlægge foreningen Aktive Forbrugere. Han fortæller, hvad man kan gøre, hvis man finder farlige madvarer eller vildledende reklamer - i interviewet ”Vi har ret til at vide, hvad vi propper i munden”.

Omkring 100.000 danskere bliver hvert år syge af bakterier eller vira i maden. I artiklen ”Rå fars, polske æg og et beskidt viskestykke” besøger vi en bagel-butik og et pizzeria, hvor hygiejnen ikke er i orden – sammen med Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen.

Klik HER for at finde støttespørgsmål til artiklerne og interviewene. Klik HER for at finde inspiration til en projektopgave - og klik HER for at finde inspiration til tværfaglige opgaver.

 

Forlaget Syncope