Kapitel 2: Overvægt og spiseforstyrrelser
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Omkring 1,3 millioner danskere er overvægtige, og mellem hvert 5. og 10. barn vejer for meget.

Nogle mener, at overvægt er folks egen skyld, fordi de spiser for meget og motionerer for lidt. Andre mener, at nogle arver anlæg for fedme, og at regeringen er medskyldig, fordi den satte afgifterne på sodavand og alkohol ned i 2004. Senere blev afgifterne hævet igen.

En milliardindustri er skudt op omkring "fedmeepidemien" - fra slankepiller til XXXL-tøj. Samsø Højskole har specialiseret sig i kurser for at hjælpe overvægtige. Læs om højskolens kamp mod de overflødige kilo i ”Overvægt er et uhyre, der går på fire ben” og ”Klassens tykke pige”.

Men hvad er en normal vægt? Sundhedsstyrelsen bruger den såkaldte BMI-skala. Men den skal anvendes med forsigtighed. Læs hvordan.

Andre lider af spiseforstyrrelser. Nogle går så meget op i at leve sundt, at de bliver syge. Andre overspiser eller lider af bulimi. Mille Eigard var tæt på at dø af nervøs spisevægring. I ”Lad mig bare forsvinde” fortæller hun om sin lange, seje kamp mod sygdommen.

Klik HER for at finde støttespørgsmål til artiklerne og interviewene. Klik HER for at finde inspiration til en projektopgave - og klik HER for at finde inspiration til danskopgaver.

Forlaget Syncope