Kapitel 3: Mad og livsstil
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Vores spisevaner signalerer, hvem vi er. Selv om vi laver færre og færre retter fra bunden, bruger vi formuer på at indrette nye køkkener.

Vi forbruger også madbøger og tv-programmer om mad som aldrig før, og nogle tv-kokke hyldes som helte. Derfor drømmer mange unge om at blive kok eller gastronom. Men vejen til tv-køkkenerne er belagt med kartoffelskræller og hårdt arbejde. Det fortæller den unge kok Jacob Sigsgaard om i ”Han vil lave mad med de bedste i verden”.

For nogle år siden blev en amerikaner syg af at spise burgere i en måned. I ”Er jeres burgere usunde?” svarer McDonald’s kommunikationsdirektør på kritiske spørgsmål.

Hvert år spiser vi millioner af køer, grise og kyllinger. De fleste lever under trange kår og slagtes på samlebånd. Det kan se voldsomt ud, men arbejderne på Rose Poultrys kyllingeslagterier har været på kursus i dyrevelfærd, fortæller fabrikschefen i "Kyllingers korte liv".

Niels Birkmands grise er økologiske og har god plads. Men kødet er svært at sælge. Danskerne mener, det er for dyrt, fortæller han i ”Et godt griseliv?”.

De fleste er ellers enige om, at økologisk drift er bedre for dyrene og miljøet. Men er det også sundere? Det diskuterer forskerne.

Klik HER for at finde støttespørgsmål til artiklerne og interviewene. Klik HER for at finde inspiration til en projektopgave - og HER for at finde inspiration til tværfaglige opgaver.

Forlaget Syncope