Kapitel 2: Overvægt og spiseforstyrrelser
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Omkring 1,3 millioner danskere er overvægtige, og mellem hvert femte og hvert tiende barn vejer for meget. Svær overvægt øger risikoen for at blive ramt af sukkersyge, kræft, hjerte-karsygdomme m.m.

Nogle mener, at overvægt er folks egen skyld, fordi de spiser for meget og motionerer for lidt. Andre at de fleste arver anlæg for fedme og, at regeringen er medskyldig, fordi den satte afgifterne på sodavand og alkohol ned i 2004. Senere blev afgifterne hævet igen.

En milliardindustri er skudt op omkring "fedmeepidemien" - fra slankepiller til XXXL-tøj. Samsø Højskole har specialiseret sig i kurser for at hjælpe overvægtige. Læs om, hvordan højskolen fører krig mod de overflødige kilo i ”Overvægt er et uhyre, der går på fire ben” og ”Klassens tykke pige”.

Men hvad er en normal vægt? Sundhedsstyrelsen bruger den såkaldte BMI-skala. Men den skal anvendes med forsigtighed. Læs hvordan.

Andre lider af spiseforstyrrelser. Nogle går så meget op i at leve sundt, at de bliver syge. Andre overspiser eller lider af bulimi. Mille Eigard var tæt på at dø af anoreksi. I ”Lad mig bare forsvinde” fortæller hun om sin lange, seje kamp mod sygdommen.

Forlaget Syncope