Elever kan finde støttespørgsmål og inspiration til tværfagligt arbejde og projektopgaver m.m. med debatbogen om mad og sundhed, overvægt og spiseforstyrrelser, mad i andre kulturer og i fremtiden
Til elever
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5

Bogen ”Hvad i alverden spiser du?” består af fem kapitler:

1. Mad og sundhed

Temaer: Sundhed, madhistorie, De otte kostråd, aktive forbrugere, reklamer, tilsætningsstoffer, klagemuligheder, fødevarekontrol og hygiejne.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglige opgaver og projektopgaver.

2. Overvægt og spiseforstyrrelser
Temaer: Fedmeindustri, de fire spiseforstyrrelser, årsager til overvægt, livsstilskurser, normal vægt, hvor meget skal man spise?
Støttespørgsmål, inspiration til danskopgaver og projektopgaver.

3. Mad og livsstil
Temaer: Spisevaner, identitet, indkøbsvaner, alkohol og rygevaner, levetid, sådan bliver man kok, fastfood, dyrevelfærd, kyllingers og grises liv, økologi.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglige opgaver og projektopgaver.

4. De andres mad
Temaer: Madkulturer, rige og fattige lande, handel, sult, Ramadan og halal, Kinas køkken, fair trade, kaffe, forbrugerboykot, årsager til fattigdom, EU, truede fisk, 2015-målene.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

5. Mad i fremtiden
Temaer: Naturressourcer, Jordens befolkning, mad som medicin, klimaforandringer, madvaner og kødspiseri.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

Klik på et kapitel og få en konkret beskrivelse af, hvad det indeholder. Kapitlerne består af interviews, cases og faktabokse. De fleste er lette at læse. Enkelte er lidt sværere, men der er en mini-ordbog på side 139 i bogen.

Du kan også finde støttespørgsmål til teksterne og inspiration til at komme i gang med en projektopgave eller en tværfaglig opgave.

 

 

     

 

Forlaget Syncope