Lærere kan finde inspiration til tværfagligt arbejde og projektopgaver m.m. med debatbogen - i fagene dansk, biologi, samfundsfag, historie, geografi og hjemkundskab
Til læreren
Forside Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Om sundhedsundervisning

”Hvad i alverden spiser du?” er delt op i fem kapitler: 

1. Mad og sundhed
Temaer: Sundhed, madhistorie, De otte kostråd, aktive forbrugere, reklamer, tilsætningsstoffer, klagemuligheder, fødevarekontrol og hygiejne.Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

2. Overvægt og spiseforstyrrelser
Temaer: Fedmeindustri, de fire spiseforstyrrelser, årsager til overvægt, livsstilskurser, normal vægt, hvor meget skal man spise?
Støttespørgsmål,
inspiration til danskopgaver og projektopgave.

3. Mad og livsstil
Temaer:
Spisevaner, identitet, indkøbsvaner, alkohol og rygevaner, levetid, sådan bliver man kok, fastfood, dyrevelfærd, kyllingers og grises liv, økologi.
Støttespørgsmål,
inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

4. De andres mad
Temaer: Madkulturer, rige og fattige lande, handel, sult, Ramadan og halal, Kinas køkken, fair trade, kaffe, forbrugerboykot, årsager til fattigdom, EU, truede fisk, 2015-målene.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

5. Mad i fremtiden
Temaer: Naturressourcer, Jordens befolkning, mad som medicin, klimaforandringer, madvaner og kødspiseri.
Støttespørgsmål, inspiration til tværfaglig opgave og projektopgave.

Kapitlerne består af interviews, cases og faktabokse. De fleste er lette at læse. Enkelte er lidt sværere, men der er en mini-ordbog på side 139 i bogen. Klik på et kapitel og få et resumé af indholdet.

I fagene dansk biologi, samfundsfag, historie, geografi og hjemkundskab kan bogens tekster bruges som supplement til lærebøgerne.

Under hvert kapitel kan man klikke videre til støttespørgsmål og inspiration til tværfaglige opgaver og projektopgaver med baggrund i kapitlerne. Det er pdf-filer, som kan printes.

Få mere inspiration til arbejdet med bogen, og få inspiration til at bruge bogen i undervisningen i dansk.

 

Forlaget Syncope